A mediáció napja 2015 - Konferencia a kötelező családjogi mediációról
2017.01.23. 10:04:42

A mediáció napja 2015 - Konferencia a kötelező családjogi mediációról

Eseményi időpontja: 2015.11.23. 0:00:00 - 2015.11.23. 0:00:00

A KEMI 2015-ben is megrendezte a Mediáció napja elnevezésű szakmai konferenciáját

 A "MEDIÁCIÓ NAPJA"

   konferencia 

KÖSZÖNJÜK!

A mediáció mint alternatív vitarendezési forma megállíthatatlanul tör előre és követel magának egyre komolyabb szerepet az Európai Unió tagországaiban.  Folyamatosan nő azon területek száma, ahol a bíróság mediációra kötelezheti a feleket, vagy a perindítás kötelező feltétele egy mediációs eljárásban való részvétel. Ügyvédként tekinthetünk a mediátorokra konkurenciaként, de olyan társként is, akivel együttműködve tudjuk a leginkább személyre szabott szolgáltatást nyújtani az ügyfeleinknek. Tagadhatatlanul van átfedés e két szakma működési területén, így nem hagyhatjuk figyelmen kívül a jogfejlődésnek ezt a tendenciáját. Megoldásként egyre kevésbé elfogadható, ha azt mondja valaki: „ Én is egyezség párti vagyok, és mindig megpróbálom a peren kívüli egyeztetést, ehhez nem kell mediátor.”  A kötelező mediációval érintett jogterületek köre nőni fog, és a foggal-körömmel küzdő ügyvédi peres vitarendezés köre pedig le fog szűkülni.

Meg kell tehát találnunk a helyünket a problémamegoldás új szemléletű világában! Konferenciánkkal ebben próbáltunk segítséget nyújtani. Bírók, mediátorok és ügyvédek az előző konferenciákhoz hasonlóan, kötetlen vitafórum formájában próbáltak megoldást találni e három érintett terület szempontjait ütköztetve, így reméljük, hogy valóban a hasznosítható ismeretek kerültek előtérbe.

Nagyon köszönjük előadóinknak a tartalmas, érdekes és jövőbe mutató előadásokat és a résztvevőknek pedig az érdeklődő és aktív részvételt.

 

Dr. Vajna Virág a KEMI alelnöke a mediáció alkalmazhatóságáról (A mediáció napja 2015)

 

Képgaléria:

Image may contain: 14 people

No automatic alt text available.

Image may contain: 1 person

No automatic alt text available.

Image may contain: 2 people

Image may contain: 2 people

Image may contain: 2 people

hozzászólás