KEMI mentorprogram
2023. febr. 22. 10:10:47

KEMI mentorprogram

Eseményi időpontja: 2023. ápr. 12. 17:00:00 - 2024. ápr. 12. 0:00:00

Áprilisban indul egyedülálló mentorprogramunk mediátoroknak

 

 

Közép Európai Mediációs Intézet (KEMI) mentorprogram 2023.

 

A KEMI 2023 tavaszán elindítja Magyarországon egyedülálló mediátor mentorprogramját, amelynek célja, hogy a KEMI mediátor képzésén végzett kezdő mediátorok gyakorlati tudásának fejlődését támogassa és folyamatosan lehetőséget biztosítson egyéni, csoportos konzultációra, esetek megfigyelésére vagy esetlegesen komediációban való részvételre (az ügyfelek nyitottságának függvényében) és a KEMI 2023-ban alakuló munkacsoportjaiban való részvételre is.

Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy kiépüljön egy olyan szakmai közösség, amely stabil alapokkal rendelkezik és minőségi szolgáltatást tud ügyfelei számára nyújtani. A mentorprogram időtartama egy teljes év és végső célja, hogy a résztvevő egy elbeszélgetést  és a KEMI etikai, magatartási kódexének aláírását követően felkerülhessen a KEMI mediátor listájára, amely 2024-ben indul.

A listán szereplő mediátorok fényképpel, bemutatkozással, igény esetén videóval is szerepelni fognak a KEMI weboldalán, amely egy minőségi jelző lesz az ügyfelek számára. A listán szereplő mediátorok lehetőséget kapnak tapasztalataik megosztására, konferenciákon való részvételre és évente egy alkalommal a KEMI erre kinevezett munkatársával egy beszélgetés keretében értékelik az aktuális évben felmerült ügyeket. A listát a KEMI a rendelkezésre álló és folyamatosan fejlődő és egyre nagyobb elérést biztosító felületein népszerűsíti.

A program részletei

Időtartam: egy év, ami 10 alkalmat jelent online és előzetes egyeztetés alapján személyesen (első alkalom: 2023. április 12.)

Csatlakozási lehetőség: minden évben a KEMI mediátor képzéseihez kapcsoltan lehet a programba bekapcsolódni, azaz a jelentkezés folyamatos. A korábban végzettek részére is bármikor nyitva áll a lehetőség. Más mediátor iskolában végzettek részére azonban előfeltétel a KEMI mediátor képzésén vagy egy erre a célra kifejlesztett továbbképzésen való részvétel illetve azon KEMI tagok, akik 2020 előtt csatlakoztak a szervezethez és nem a KEMI mediátor képzésén szereztek mediátor végzettséget egy előzetes konzultációt követően csatlakozhatnak a mentorprogramba. Mivel a csatlakozás folyamatos, ezért kiváló lehetőséget nyújt a program a kapcsolatépítésre is.

Időpontok (előre egy évre fixálva): minden hónap második szerdája 17.30 - 19.30.

Az első évben a következő napok (a nyár kivételével): 2023.  ápr. 12., máj. 10., jún. 14., szept. 13., okt. 11., nov. 8., dec. 13. , 2024. jan. 9., febr. 14., márc. 13.

Részvételi díj: 200.000 forint (március 20-ig történő jelentkezés esetén early bird áron kizárólag KEMI tagoknak 150.000 forint)

Mit tartalmaz a program:

  • 10 online vagy személyes, tematikus alkalom - havi témafókusz: marketing, praxisépítés, saját konfliktusok kezelése, mediációs nehéz helyzetek, jogi ismeretek, mediátor önismerete, gyakorlatok. Az alkalmak mindegyike elméleti és gyakorlati részt is tartalmaz.
  • 3 egyéni megbeszélés a mentorokkal (igény szerint),
  • Esetlegesen komediációban való részvétel lehetősége (az ügyfelek nyitottságának függvényében),
  • Az aktuális KEMI konferenciákon történő ingyenes részvétel lehetősége,
  • A program végén záró beszélgetés, etikai, magatartási kódex aláírása,
  • KEMI mediátor listára kerülés.

A mentorok:

 

Jelentkezés folyamata: A KEMI mediátor képzésének elvégzését követően folyamatosan a www.kemi.hu oldalon keresztül.

 

 

Jelentkezzen online a(z) KEMI mentorprogram eseményre!

Jelentkezési díj: 200000 Ft / fő
Jelentkezési díj KEMI tagoknak: 150000 Ft / főhozzászólás