Dr. Németh Zoltán

Elnök, mediátor, EU jogi szakjogász
Dr. Németh Zoltán
Dr. Németh Zoltán

Évek óta azon dolgozom, hogy a gyermekközpontú mediáció teret nyerjen Magyarországon és tapasztalataim szerint az emberek egyre nagyobb része nyitott is a konfliktuskezelés ezen módjára.


Gazdasági, üzleti, sport és kulturális mediáció, családjogi mediáció és tanácsadás

2005-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetemen jogász szakon és azóta, immáron több, mint 12 éve a közigazgatásban tevékenykedem vezető beosztásban. Mindig olyan területekkel foglalkoztam, ahol nagy szükség volt a mediátori készségekre. 2011-ben, amikor nemzetközi családjogi ügyekkel kezdtem el professzinálisan foglalkozni, döntöttem úgy, hogy részt veszek egy mediátor képzésben, mivel tapasztalataim szerint egyre nagyobb szükség van arra, hogy a jogászként dolgozó szakemberek is alkalmazzanak alternatív vitarendezési technikákat.

Évek óta azon dolgozom, hogy a gyermekközpontú mediáció teret nyerjen Magyarországon és tapasztalataim szerint az emberek egyre nagyobb része nyitott is a konfliktuskezelés ezen módjára.

A Közép Európai Mediációs Intézet alapításakor az a szempont vezérelt, hogy a mediációnak végre egy elismert szakmává kell válnia Magyarországon is. Ez csak úgy megvalósítható, ha ezért a mediátor társadalom is mindent megtesz. Az Intézet számomra egy garancia arra, hogy ki fog alakulni hazánkban is a minőségi mediáció. Személyesen pedig a saját gyakorlatomban igyekszem bebizonyítani, hogy az alternatív vitarendezés sokkal hatékonyabb, olcsóbb és gyorsabb az ügyfelek számára, mint egy évekig elhúzódó bírósági eljárás.

Az Intézet elnökeként azért tevékenykedem, hogy a hazánkban működő mediátorok egyszerűen, alacsony költségekkel jussanak hozzá a külföldi jó gyakorlatokhoz, alakíthassanak ki nemzetközi kapcsolatokat, részt vehessenek konferenciákon, workshopokon. Hosszú távon ez fogja garantálni azt, hogy az emberek is nagyobb bizalommal fordulnak majd a mediáció felé és egyre nagyobb számban veszik azt igénybe.

Szeretném, ha a mediáció fejlesztésében és terjesztésében a mediátorok mellett jogászok, ügyvédek, bírók, ügyészek, pszichológusok, családsegítők is részt vennének, mivel a szakmák szoros együttműködése elengedhetetlen a sikerhez.

Közvetítői igazolvány száma: 001936/1K000050

Milyen esetekben forduljon hozzám?: családjogi konfliktusok (válás, gyermekelhelyezés,tartásdíj,öröklési ügyek), gazdasági és üzleti konflikusok, közösségi konfliktusok, határokon átnyúló családjogi ügyek (komediációban - jogellenes gyermekelvitel megelőzése, nemzetközi tartási ügyek)

Árak: 10.000 ft/óra - 20.000 ft/óra között (kérjen egyedi ajánlatot)

A mediáció helyszíne: Budapest, de igény esetén vidékre is szívesen megyek illetve online is megoldható a mediáció, ha a felek földrajzilag messze vannak egymástól.

Kérem vegye fel velem a kapcsolatot és tájékoztatom a mediációs eljárás menetéről és az igénybevétel költségeiről.Kapcsolatfelvétel

KEMI események

Külföldi események

Partnerek

Budapesti Kereskedelmi és IparkamaraEgyedülálló Szülők Klubja AlapítványUNICEF Gyermekjogi Civil KoalícióLege ArtisZala Megyei Kereskedelmi és IparkamaraPáneurópa Jogász Unió