KEMI-OME közös est: beszélgetés az iskolaőrségről és lehetséges alternatíváiról
2022. máj. 3. 21:37:32

KEMI-OME közös est: beszélgetés az iskolaőrségről és lehetséges alternatíváiról

Eseményi időpontja: 2022. máj. 25. 17:30:00 - 2022. máj. 25. 19:00:00

Beszélgetés az iskolaőrségről és lehetséges alternatíváiról

 

 

Május 25-én folytatódik a KEMI estek programsorozat, ezúttal egy olyan beszélgetéssel, amelyet közösen szervezünk az Országos Mediációs Egyesülettel (OME) ezzel is jelezve, hogy az est témája kiemelt fontosságú a mediátorok közössége számára.

 

A beszélgetés témája az iskolaőrség és annak lehetséges alternatívái, az eddigi működéssel kapcsolatos tapasztalatok, javaslatok, érdekességek lesznek és természetesen beszélgetünk az iskolai konfliktusokról és az iskolai mediációról is.

Az esemény meghívott vendégei dr. Gyulai Edina gyermekjogi-gyermekvédelmi szakértő szenior mediátor és dr. Krémer András főiskolai tanár, mediátor, akikkel Szeghyné Gurin Eszter, a KEMI iskolai mediátor képzés egyik felelőse beszélget.

Gyulai Edina és Krémer András közösen jegyeznek egy tanulmányt a témában, mely a Családi Jog folyóirat 2022/1 számában jelent meg.

Gyulai Edina

page1image8409984

A szociális területen végzett mediációs gyakorlatában számos esetben találkozott iskolai konfliktusokkal, olyanokkal is, amelyek résztvevői család- és gyermekjóléti központ ügyfelei is voltak egyidejűleg. Egyetemi oktatója a SZTE családjogi szakjogász szakirányú továbbképzésének, óvoda- és iskolapszichológus szakképzésének, általános és igazságügyi mediátor képzésének (itt a gyermekvédelmi területre vonatkozó mediáció elméleti és gyakorlati képzési rész vezetője). Dolgozikmediátor képzőként, továbbképzések vezetőjeként, kapcsolattartási ügyeleti/kapcsolatügyeleti mediátor tanácsadóként, gyermekvédelmi területi mediációs specialista, szupervíziókat vezet, a hazai mediátorok között kiemelten magas folyamatosan vezetett ügyeinek száma. Az OME elnökségi tagjaként kiemelt szerepet vállal az Egyesület iskolai konfliktusok közvetítői területen végzett munkájában, az OME Dél-Alföldi Iskolai Mediációs Munkacsoportjának vezetője. Résztvevője volt különösen a gyermekvédelmi és bírósági területen (bírósági mediátor koordinátor) a hazai közvetítői rendszer kiépítésének.

Krémer András

page1image8410192

Tíz évig volt az Oktatásügyi Közvetítői Szolgálat vezetője, közvetítője, ez alatt az idő alatt több száz iskolai konfliktus közvetítője. Vezetője volt több közvetítői képzés fejlesztésének és elindításának (PPKE, Bírósági Mediátorok Képzése, BKIK Mediációs Osztály belső képzése), jelenleg is a Metropolitan Egyetem, Vezetés és szervezés szak, Szervezeti mediátor specializáció vezetője. Tagja a Rézler Gyula Alapítványnak, s a Rézler Gyula Mediációs Intézetet is vezeti, az Országos Mediációs Egyesület elnöke, oktatási munkacsoportjának vezetője. Résztvevője volt több hazai közvetítői rendszer kiépítésének (munkaügy, egészségügy, oktatásügy, bírósági közvetítés), szinte valamennyi közvetítői területen rendelkezik tapasztalatokkal.

Az OME iskolai mediációs programjának vezetőiként az előadók – a fenti tanulmány társszerzői – e tapasztalatokat vetették össze az iskolaőrség koncepciójával, szabályozásával, mely gondolatokról beszélgetnek a KEMI – OME résztvevőivel.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Legyünk minél többen!

Az esemény az alábbi Zoom linken lesz elérhető:

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/84505111192?pwd=bWUxTlQreUdib3BKdVZuY1hMbUJudz09

Meeting ID: 845 0511 1192
Passcode: 439267

hozzászólás