Mediáció a gazdasági ügyekben - kreditpontos továbbképzés mediátorok részére
2024. febr. 23. 12:03:59

Mediáció a gazdasági ügyekben - kreditpontos továbbképzés mediátorok részére

Eseményi időpontja: 2024. ápr. 12. 9:00:00 - 2024. ápr. 12. 15:00:00

Gazdasági meditációs továbbképzés mediátorok részére - első kézből

 

 

Mediáció a gazdasági ügyekben - kreditpontos továbbképzés mediátorok részére

Időpont: 2023. április 12. 9.00 - 15.00

Helyszín: Zoom - online

Tréner: Dr. Szilágyi András jogász, mediátor a BKIK Jogi és Mediációs Osztályának elnöke, a KEMI alelnöke

A mediáció szerepe egyre jelentősebb a gazdasági életben is. Nagyon fontos ugyanis, hogy a cégek, vállalatok egymás közti vitái lehetőség szerint békés úton, megállapodással rendezhetők legyenek. Egy gazdasági mediációs eljárás során lehetőség van annak figyelembevételére is, hogy a felek üzleti kapcsolata a jövőben is fenntartható legyen és egy jogi vagy gazdasági természetű vita ne jelentse az együttműködés végét.

A mediáció szerepe ezen a területen fontosabb, mint gondolnánk és ki kell emelni, hogy a jelenlegi világgazdasági helyzetben komoly versenyelőnyt is jelenthet a vállalkozások számára, ha vitáikat nem bírósági úton, hosszú évek alatt, hanem mediáció segítségével oldják meg.
A gazdasági mediáció segítségével gyorsabban és költséghatékonyabban lezárható a konfliktus, jogi vagy gazdasági jellegű vita, így az adott cég több energiát tud fektetni a fő tevékenységére, így nőhet termelékenysége, ezáltal hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez is.

A továbbképzésen szó lesz a GDPR rendelettel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról is és választ  kaphatunk a kialakult járványhelyzettel összefüggő aktuális gazdasági kérdésekre is!

Trénerünk, dr. Szilágyi András a BKIK mediációs osztályának elnöke, aki sok éves gyakorlati és oktatói tapasztalatokkal rendelkezik, így garantált a tartalmas és hasznos továbbképzés.

A tréningen egy rövid elméleti alapozó képzést követően, mediációs esetelemzés, esetbemutatás és csoportos esetmegbeszélés segítségével bővítjük mediációs ismereteinket.

A továbbképzés elvégzéséért 10 továbbképzési kredipontot adunk! 

A  továbbképzés részvételi díja KEMI tagoknak  20.000 forint, nem KEMI tagoknak pedig 35.000 forint. A részvételi díjat kérjük a visszaigazoló levelünket követő 4 napon belül átutalni szíveskedjen.

A továbbképzésre folyamatosan lehet jelentkezni. A csoport minimum 10 fő résztvevővel indul.

Közép Európai Mediációs Intézet

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

hozzászólás