Mit tehetünk MI, mediátorok a társadalmi megosztottság csökkentéséért? – II. rész
2017. jan. 23. 9:41:55

Mit tehetünk MI, mediátorok a társadalmi megosztottság csökkentéséért? – II. rész

Eseményi időpontja: 2016. máj. 19. 17:30:00 - 2016. máj. 19. 20:00:00

Közös gondolkodás - személyes megoldásokról - közérdekű kérdésekben A KEMI est célja, hogy magunkban, egymás között és hangosan gondolkodhassunk azon, hogy mit tehetünk mi magunk annak érdekében, hogy nyitottabban közeledhessünk azokhoz, akik első látásra tőlünk "távolinak" tűnnek - akár meggyőződéseik, hátterük, gondolataik és nézeteik, akár valami más miatt

KEMI Estek 2016 rendezvénysorozat

 Ezen a KEMI esten nem hívunk szakértőt, hanem magunk leszünk a téma szakértői. Magunk leszünk a szakértői saját dilemmáinknak, elakadásainknak és a lehetséges megoldási utaknak.

Az estre azokat várjuk, akiket rosszul érint az itthon tapasztalható, közéletet és privát szférát is érintő megosztottság. Akik azt gondolják, hogy jó lenne ezen változtatni, a törésvonalakon keresztül hidakat építeni. Akik tennének ezügyben valamit, de nem feltétlenül úgy, hogy másokat akarnak mindenáron meggyőzni. Akik gondolkodnának a saját felelősségükről, és arról, hogy ők mit tudnának tenni a változásért.


Ez a KEMI est egy új módszerrel való első kísérlet is. Peter Block kiscsoportos beszélgető-módszerére alapozva Fellegi Borbála ésBenedek Gabriella, a Foresee Kutatócsoport tagjai egy olyan workshopot készítenek elő, amelyben a résztvevők 3-4 fős mikro csoportokban beszélgetnek, gondolkodnak a témához kapcsolódó megadott kérdéseken.


Egy rövid elméleti bevezető után az idő nagyobb részét arra használjuk, hogy a részvevők a beszélgetésekben relfektálhassanak saját érzéseikre és gondolataikra és azokra visszajelzéseket kaphassanak kollégáiktól a workshop biztonságos és bizalmas keretei között.


A műhelymunka célja tehát, hogy beszélgessünk arról, mi az, amit konfliktuskezelői hátterünkkel tehetünk, amikor érintettjei vagy szemtanúi vagyunk az állampolgár-társaink közötti távolságnak: mit változtathatunk gondolataink és hozzáállásunk megváltoztatásával, és mit közvetlen cselekedetek által? És milyen helyzetekben segít az elfogadás vagy az elengedés?


Nem fogjuk tehát a társadalmi megosztottság kérdését objektív tudománnyal körbejárni, sőt megoldásainkat is csak nagyon szerényen fogalmazzunk meg. Az együttgondolkodó közösség erejével elindulunk egy olyan úton, ami folytatódhat, amely során azokat a kérdéseket, amelyeket eddig csak magunkban tettünk fel, most együtt, egymást inspirálva is megfogalmazhatjuk.


Hátha együtt könnyebb!


Az esemény a 2015. decemberi, hasonló témában tartott KEMI est folytatása!


Tekintettel arra, hogy a RANDOM Galéria befogadóképessége korlátozott, ezért az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.


Ezúton kérek minden kedves érdeklődőt, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2016. május 15-ig jelezze az info@kemi.hu e-mail címen.
Az eseményen való részvétel díja KEMI tagoknak 2.000 forint / fő, partnereknek és nem KEMI tagoknak pedig 3.000 forint melyet a helyszínen a helyszíni regisztráció (17.10 - 17.30) során kérünk majd befizetni.

Közép Európai Mediációs Intézet

hozzászólás