Per helyett egyezség – mediáció a gyakorlatban - TELT HÁZ!
2019. aug. 7. 14:35:00

Per helyett egyezség – mediáció a gyakorlatban - TELT HÁZ!

Eseményi időpontja: 2019. szept. 18. 17:00:00 - 2019. szept. 18. 19:00:00

Vendégünk: dr. Farkas Dorottya jogász –mediátor, a Mediátorpont alapítója

 

 

Dr. Farkas Dorottya sok évvel ezelőtt  – ügyvédjelöltként – rengeteg peres ügy után, egy tárgyalóteremben döntötte el, hogy mediátorként szeretne dolgozni. Kezdetben Budapest Főváros Kormányhivatalának Igazságügyi Szolgálatánál dolgozott. A Mediátorpontot 2013-ban alapította azzal a céllal, hogy megkímélje az embereket a felesleges peres eljárásoktól.

Dorottya mindig is szerette a tárgyalótermet és véleménye szerint szakmai szemmel nézve végtelenül izgalmas ami ott történik. Megérti a kollégákat, akik életük hivatásának az ügyvédi pályát választották. Szívszorító azonban látni, hogy az ügyfelek az esetek 90%-ában már egyáltalán nem ilyen lelkesek.

A valóságban még a győztes perek mögött is sokszor évekig tartó bíróságra járás áll. Iszonyatos anyagi ráfordítás, álmatlan éjszakák és stresszes hónapok, megromlott és ellenségeskedésbe fordult kapcsolatok, jóvátehetetlen bántások, fizikai állapotromlás – véli Farkas Dorottya.

Vendégünkkel arról beszélgetünk, hogy hogyan kell működtetni egy mediátor praxist, mi jelenti a sikert az egyes ügyekben és milyen tapasztalatai vannak a mediáció jelenlegi helyzetével kapcsolatban.

A KEMI estek rendezvénysorozat Magyarország egyetlen, havi rendszerességgel jelentkező olyan rendezvénye, amely a mediációs szakmát érintő kérdésekkel foglalkozik.

A KEMI esten a KEMI tagjai előzetes regisztrációt követően ingyenesen vehetnek részt. Nem KEMI tagok részére a részvételi díj 3.000 forint, amelyet kérünk a regisztrációk követően átutalni a KEMI számlájára.

 

hozzászólás