Szülőség válás után
2019. dec. 18. 10:56:18

Szülőség válás után

Eseményi időpontja: 2020. jan. 21. 17:00:00 - 2020. jan. 21. 20:00:00

Milyen kihívásokkal kell szembenéznie a szülőknek és a gyermekeknek válás után?

 

 

Szülőség válás után – workshop

Az összes családtag jólétét és az egyes családtagok közötti kapcsolatokat is jelentős mértékben befolyásolja a szülők kapcsolatbomlása. A szülőség áthangolását az új élethelyzetre számos tényező nehezítheti – együttműködés hiánya a korábbi párkapcsolatban, az egymásba vetett bizalom nagyfokú sérülése, a másik fél szülőségének megkérdőjelezése, stb. Mediátorként ebben a változásokkal teli életszakaszban találkozhatunk a szülőkkel és járulhatunk hozzá az új egyensúly megtalálásához, kialakításához. 

Vendégünk, Dr. Pilinszki Attila szociális munkás, szociológus, mediátor. A Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetében dolgozik egyetemi adjunktusként, a Közösségi és családi mediáció szakirányú továbbképzés szakfelelőse. Mediátorként az Antropos Mentálhigiénés Módszertani Központban tevékenykedik. 

 

Lehetősége nyílt arra, hogy egy kutatási projekt (OTKA-PD 131671) keretében empirikus adatokat gyűjtsön a válás utáni szülőség kérdéskörében. Fontosnak tartja, hogy a kutatás a gyakorlatban gyökerezzen és olyan kérdésekre adjon választ, ami érdeklődésre tart számot a különböző szakemberek (jogászok, szociális munkások, pszichológusok, mediátorok) körében. 

Ezen a KEMI-esten közösen gondoljuk végig a válást követő szülői gyakorlatokat, a szülői felügyelet kérdéseit, kihívásokat, amikkel a szülőknek és gyerekeknek szembe kell nézni, valamint mindezen kérdések mediációs vonatkozásait.

A workshop a tapasztalatcserén és közös tanuláson kívül így tudományos célt is szolgál.

A KEMI est időpontja: 2020. január 21. 17.00, Helyszín: Cosmic Latte Szaloniroda ( Budapest, Hegedűs Gyula utca 63.)

Az esemény a KEMI tagjai számára ingyenes, nem KEMI tagok és partnerek részére 3000 forint, amit kérünk a regisztrációt követően 2 munkanapn belül átutalni a KEMI számlájára. Minden jelentkezőnek visszaigazolást, tájékoztatást küldünk!

 

hozzászólás