Életútkísérés tréning mediátoroknak - szeptemberben! Új Időpont hamarosan!
2020. febr. 27. 16:01:14

Életútkísérés tréning mediátoroknak - szeptemberben! Új Időpont hamarosan!

Eseményi időpontja: 2020. máj. 27. 10:00:00 - 2020. máj. 27. 17:00:00

Részletek hamarosan

 

Részletek hamarosan

 

A tréninget vezeti: Bakonyi Katalin és Vajna Virág biográfiai konzulensek 

Mi a biográfia?
Egy olyan módszer, mely segít abban, hogy kapcsolatban tudjunk lenni önmagunkkal. Egyéni és közösségi életutakra tekint rá, de alkalmazható pl. egy projekt elemzésében is. Alapvetéseit Rudolf Steiner antropozófiai emberképe alapján Bernard Lievegoed és kollégái dolgozták ki a 70-es években. Azóta is élő, a tapasztalati megismerésen alapuló módszertanként tartjuk számon. Nem terápia, hiszen az életút egy folyamat, nem kell gyógyítani, élni kell, az elvégzett biográfiai munka hatása viszont lehet gyógyító. Egyéneknek, csoportoknak, közösségeknek is van biográfiája, életútja.

Mit csinál a biográfiai konzulens?
Tudatos jelenlétével biztonságos körülményeket teremt ahhoz, hogy a kliens megismerje és megtalálja az útját, felelősségét saját élete alakításában. Készen áll rá, hogy megismerje a kliens életútját, érdeklődő figyelmét kérdései által arra használja, hogy a kliens maga találhassa meg kérdéseire válaszait. Kísér és nem vezet. Meghallgat és nem ítélkezik, nem ad tanácsot, hiszen mindenki
saját életének a szakértője

Milyen esetekben fordulhatunk biográfiai konzulenshez?
Olyan egyéni és közösségi helyzetekben, amikor továbblépésre van szükség. Pl.: párkapcsolati nehézségek, munkahelyi problémák, szervezeti konfliktusok. Folyamatok elindításakor vagy lezárásakor. Pl.: projekt- folyamatokban, munkahelyváltás, válás, egészségügyi, szociális krízis esetén. Minden olyan helyzetben, amikor magunk szeretnénk megtalálni a válaszokat az élet nagy kérdéseire.

hozzászólás