KEMI mentorprogram - második csoport
2023. febr. 22. 10:10:47

KEMI mentorprogram - második csoport

Eseményi időpontja: 2023. szept. 19. 17:00:00 - 2024. jún. 18. 19:00:00

Az áprilisban indult egyedülálló mentorprogramunk szeptemberben indítja második csoportját - csatlakozz!

 

 

Közép Európai Mediációs Intézet (KEMI) mentorprogram 2023-2024. - második csoport

 

A KEMI 2023 tavaszán elindította Magyarországon egyedülálló mediátor mentorprogramját, amelynek célja, hogy kezdő vagy újrakezdő mediátorok gyakorlati tudásának fejlődését támogassa és folyamatosan lehetőséget biztosítson egyéni, csoportos konzultációra, esetek megfigyelésére vagy esetlegesen komediációban való részvételre (az ügyfelek nyitottságának függvényében) és a KEMI 2023-ban alakuló munkacsoportjaiban való részvételre is.

Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy kiépüljön egy olyan szakmai közösség, amely stabil alapokkal rendelkezik és minőségi szolgáltatást tud ügyfelei számára nyújtani. A mentorprogram időtartama egy teljes év és végső célja, hogy a résztvevő egy elbeszélgetést  és a KEMI etikai, magatartási kódexének aláírását követően felkerülhessen a KEMI mediátor listájára, amely 2024-ben indul.

A listán szereplő mediátorok fényképpel, bemutatkozással, igény esetén videóval is szerepelni fognak a KEMI weboldalán, amely egy minőségi jelző lesz az ügyfelek számára. A listán szereplő mediátorok lehetőséget kapnak tapasztalataik megosztására, konferenciákon való részvételre és évente egy alkalommal a KEMI erre kinevezett munkatársával egy beszélgetés keretében értékelik az aktuális évben felmerült ügyeket. A listát a KEMI a rendelkezésre álló és folyamatosan fejlődő és egyre nagyobb elérést biztosító felületein népszerűsíti.

A program részletei

Időtartam: egy év, ami 10 alkalmat jelent online és előzetes egyeztetés alapján személyesen (a második csoport első alkalma: 2023. szeptember 19. 17.30 - 19.30)

Csatlakozási lehetőség: minden évben a KEMI mediátor képzéseihez kapcsoltan lehet a programba bekapcsolódni, azaz a jelentkezés folyamatos. A korábban végzettek részére is bármikor nyitva áll a lehetőség. Más mediátor iskolában végzettek részére is nyitott a program illetve azon KEMI tagok, akik 2020 előtt csatlakoztak a szervezethez és nem a KEMI mediátor képzésén szereztek mediátor végzettséget egy előzetes konzultációt követően csatlakozhatnak a mentorprogramba. Mivel a csatlakozás folyamatos, ezért kiváló lehetőséget nyújt a program a kapcsolatépítésre is.

Csoportlétszám: maximum 15 fő 

Időpontok (előre egy évre fixálva): minden hónap harmadik keddje 17.30 - 19.30.

 

Részvételi díj: 200.000 forint/fő (2023. június 30-ig történő jelentkezés vagy érvényes KEMI tagság esetén 150.000 forint)

Mit tartalmaz a program:

  • 10 online vagy személyes, tematikus alkalom - havi témafókusz: marketing, praxisépítés, saját konfliktusok kezelése, mediációs nehéz helyzetek, jogi ismeretek, mediátor önismerete, gyakorlatok. Az alkalmak mindegyike elméleti és gyakorlati részt is tartalmaz.
  • 3 egyéni megbeszélés a mentorokkal (igény szerint),
  • Esetlegesen komediációban való részvétel lehetősége (az ügyfelek nyitottságának függvényében),
  • Az aktuális KEMI konferenciákon történő ingyenes részvétel lehetősége,
  • A program végén záró beszélgetés, etikai, magatartási kódex aláírása,
  • KEMI mediátor listára kerülés
  • 20 továbbképzési kreditpont.

A mentorok:

 

Jelentkezés folyamata: A KEMI mediátor képzésének elvégzését követően folyamatosan a www.kemi.hu oldalon keresztül.

 

 

hozzászólás