A mediáció napja 2015 - Konferencia a kötelező családjogi mediációról
2017. jan. 23. 11:02:45

A mediáció napja 2015 - Konferencia a kötelező családjogi mediációról

Eseményi időpontja: 2015. nov. 23. 9:00:00 - 2015. nov. 23. 14:00:00

Konferencia a KEMI és a Páneurópai Jogász Unió közös szervezésében

KÖSZÖNJÜK!

A mediáció mint alternatív vitarendezési forma megállíthatatlanul tör előre és követel magának egyre komolyabb szerepet az Európai Unió tagországaiban.  Folyamatosan nő azon területek száma, ahol a bíróság mediációra kötelezheti a feleket, vagy a perindítás kötelező feltétele egy mediációs eljárásban való részvétel. Ügyvédként tekinthetünk a mediátorokra konkurenciaként, de olyan társként is, akivel együttműködve tudjuk a leginkább személyre szabott szolgáltatást nyújtani az ügyfeleinknek. Tagadhatatlanul van átfedés e két szakma működési területén, így nem hagyhatjuk figyelmen kívül a jogfejlődésnek ezt a tendenciáját. Megoldásként egyre kevésbé elfogadható, ha azt mondja valaki: „ Én is egyezség párti vagyok, és mindig megpróbálom a peren kívüli egyeztetést, ehhez nem kell mediátor.”  A kötelező mediációval érintett jogterületek köre nőni fog, és a foggal-körömmel küzdő ügyvédi peres vitarendezés köre pedig le fog szűkülni.

Meg kell tehát találnunk a helyünket a problémamegoldás új szemléletű világában! Konferenciánkkal ebben próbáltunk segítséget nyújtani. Bírók, mediátorok és ügyvédek az előző konferenciákhoz hasonlóan, kötetlen vitafórum formájában próbáltak megoldást találni e három érintett terület szempontjait ütköztetve, így reméljük, hogy valóban a hasznosítható ismeretek kerültek előtérbe.

Nagyon köszönjük előadóinknak a tartalmas, érdekes és jövőbe mutató előadásokat és a résztvevőknek pedig az érdeklődő és aktív részvételt.

Videók és képgaléria itt: A mediáció napja 2015

hozzászólás