Dr. Haidegger Marianna

Alelnök, mediátor, jogász
Dr. Haidegger Marianna
Dr. Haidegger Marianna

Hiszem, hogy a mediáció kézzel fogható megoldás a konfliktusok és viták emberi hangon történő, tartós rendezésére, így annak széles körben való megismertetése és népszerűsítése a társadalom javát és érdekét szolgálja.


Jogászként évek óta jogvédelemmel és jogi segítségnyújtással foglalkozom. Munkám jelentős részét az ügyfelekkel, panaszosokkal való személyes találkozás és konzultáció képezi, ahol az érdemi jogi segítségnyújtás mellett vagy helyett, a legtöbb esetben a csekély érdekérvényesítő képességgel rendelkező, hátrányos helyzetű, terhelt személyek emberi hangon történő megszólítása és meghallgatása a cél. Ilyen esetekben hatalmas szükség van a szociológiai- és pszichológiai ismeretekre, emberismeretre, empátiára, de leginkább a tapasztalatok alkalmazását segítő technikákra.

Az alternatív konfliktuskezelési technikák, mint a mediáció, vagy a facilitáció ebben tudnak a segítségemre lenni. Legyen szó akár két-, vagy többszemélyes helyzetről, a jókor, jól feltett kérdések, terelések, szünetek, emberi megnyilvánulások nagymértékben hozzájárulnak az érdemi munka hatékonyságához. Tekintettel arra, hogy folyamatosan szükségem van új ismeretek és tapasztalások elsajátítására, nyitott és fogékony vagyok valamennyi olyan kezdeményezésre, ami ezt a célt szolgálja. Hiszem, hogy a mediáció kézzel fogható megoldás a konfliktusok és viták emberi hangon történő, tartós rendezésére, így annak széles körben való megismertetése és népszerűsítése a társadalom javát és érdekét szolgálja.Kapcsolatfelvétel