2020-ban is mediáció!
2020. jan. 2. 10:33:07

2020-ban is mediáció!

Dr. Németh Zoltán KEMI elnök újévi köszöntője

 

Kedves KEMI tagok, kedves mediáció iránt elkötelezett szakemberek, kedves ügyfelek!

 

A Közép Európai Mediációs Intézet 2019-ben ünnepelte 5-ik születésnapját és taglétszáma átlépte a 110 főt. Ez szűk 5 esztendő alatt tízszeres emelkedés, amely nagyon megtisztelő bizalom és egyben komoly felelősség is.

Az ünnepi év számtalan kiemelkedő esemény megszervezésével örvendeztette meg a mediátori közösséget, hiszen például elültetésre került a mediáció fája, folytatódtak a KEMI estek, továbbképzések és elindult szervezetünk önálló mediátor képzése is, amely speciális, komplex tudást nyújt az érdeklődőknek. Ezzel párhuzamosan folytatódott a mediáció népszerűsítése hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Ezek közül talán két eseményt érdemes kiemelni. Az UNICEF gyermekjogi konferenciáján közel 300 érdeklődő előtt beszélhettem erről a csodálatos szakmáról, egy szlovákiai konferencián pedig a környező országok vezető mediátoraival találkozhattam. Inspiráló beszélgetések és nagyon hasonló problémák. Így lehetne összegezni a tapasztalataimat.

 

A KEMI elnökeként sikeresnek ítélem meg a 2019-es esztendőt, holott számos szervezeti nehézséggel is szembe kellett néznünk, de ebből megújulva, még több szakmai önbizalommal és egy hihetetlenül kiváló emberekből álló új elnökséggel jöttünk ki, amely garancia arra, hogy a maximális szakmai odaadással fogjuk képviselni minden fórumon a mediáció ügyét.

2020 rengeteg meglepetést fog tartogatni a mediátorok részére, de ezekről itt és most még korai lenne beszámolni. A KEMI célja továbbra is az, hogy tovább folytatódjon a szakma fejlődése, jelenjenek meg az újító gondolatok, őszinte, együttműködő párbeszéd legyen a szakma jövőjéről és épüljenek meg azok a bizonyos hidak a szakmán belül és kívül egyaránt.

Partneri hálózatunk, elnökségünk és tagságunk alkalmas arra, hogy új szintre vigyük a mediáció, az alternatív vitarendezés terjesztését, fejlesztését. Ehhez minden építő jellegű véleményt szívesen fogadunk és várjuk a további együttműködő partnereket.

Boldog, sikerekben és mediációkban gazdag új évet kívánok!

Dr. Németh Zoltán, a KEMI elnöke

Hozzászólás

Érdekes lehet számodara

Májusban indul a KEMI következő mediátor képzése!

2024. ápr. 1. 14:15:37

Online elvégezhető mediátor képzés.

Októberben indul partnerünk, a BKIK gazdasági mediátor képzése

2023. okt. 5. 14:34:10

Még lehet jelentkezni, részletek a cikkben!