A válás és a munkahely
2018.04.07. 14:15:57 hozzászólás

A válás és a munkahely

Tisztában van azzal, hogy a válás milyen hatással van a munkahelyére?

 

 

A válás költséges, időigényes és érzelmileg kimerítő eljárás. Habár a különélés csak személyes ügy, érzelmileg az is leszívja az embert. Amikor bemegyünk a munkahelyünkre, szinte lehetetlen kikapcsolni a félelmeinket, a bizonytalanságunkat azzal kapcsolatban, hogy mit hoz a jövő. 

A válófélben lévő alkalmazottaknak végtelennek tűnő jogi, anyagi, a lakhatással és a gyermekfelügyelettel kapcsolatos ügyekkel kell szembenézniük. 

Ezt a folyamatot így látják a munkahelyen:

  • Hiányzás, mivel a munkavállalónak távol kell lennie az ügyvéddel való találkozás, illetve a bírósági tárgyalások miatt.
  • A gyengült termelékenység és érzelmileg labilis, zaklatott alkalmazott potenciálisan költséges hibákat ejthet.
  • A válófélben lévők érzelmi támogatást, megerősítést és tanácsokat várnak a kollégáktól, ami a többiek produktivitását is csökkenti.
  • A túlórázás vagy hivatalos út többé nem opció egy egyedülálló szülő részére.
  • Az egyéni problémák okozta stressz konfliktusokat okozhat a munkahelyen is. 
  • A szorongás és a depresszió egészségre gyakorolt hatása következtében hosszabb időre is távol maradhatnak a munkahelyüktől.

Tanulmányok kimutatták, hogy azok a dolgozók, akik váláson vannak túl, több mint 160 órát vannak távol a munkahelytől a válást követő évben. 

Alapvető fontosságú, hogy a munkaadók felismerjék azt, hogy összefüggés van a válás okozta érzelmi és anyagi problémák valamint a csökkent teljesítmény között. Az az igény, hogy támogassák az alkalmazottakat a nehéz időszakban ma már nem luxus, hanem szükségszerű. 

Az alkalmazottakat segítő programok (Employee Assistance Programs, EAP) nagyon gyakran úgy foglalkoznak a válással, mint érzelmi problémával. 

A leggyakoribb aggodalmak mégis a szülői szerepből és anyagi problémákból erednek. Az ezekkel kapcsolatos segítséget szintén hozzá lehetne tenni a segítő programokhoz. 

A Life Innovations Study (életet megújító tanulmány), melynek címe: „A házastársi és családi jóllét: az amerikai vállalatok dolga?”, arra a következtetésre jutott, hogy a párkapcsolati problémákból fakadó stressz évente 300 milliárd dollárba kerül a munkaadóknak. 

Megengedheti magának anyagilag, hogy ne támogassa az alkalmazottját a nehéz időkben? 

A mediáció módszere, annak a munkavállaló részére történő ajánlása is segítheti a folyamatot.

Hozzászólás

Érdekes lehet számodara

Indul a KEMI mediációs képzésének őszi csoportja

2019.07.08. 12:28:37

Regisztráljon mielőbb és szerezzen versenyképes szakmát velünk!

Egyéni és csoportos szupervízió

2019.06.12. 10:29:18

A KEMI elnöke, dr. Németh Zoltán egyéni és csoportos szupervíziót tart mediátorok részére

Sikeresen elindult a KEMI mediációs képzése

2019.05.16. 9:21:42

Már lehet jelentkezni őszi csoportunkba is!