Boldog idők - filmajánló
2020. jan. 15. 12:39:39

Boldog idők - filmajánló

Nicolas Bedos filmje egy párkapcsolatról

 

 

 

A cannes-i filmfesztivál vetítései között mutatkozott be a film Daniel Auteuil, Fanny Ardant és Guillaume Canet főszereplésével. A film egy már idősődő házaspár mindennapjaiba ad betekintést a nézőnek. Egy olyan pár életébe, amelyben a feleség lendületes, modern, életet élő, magabiztos, míg a férj kicsit kétségbeesett, életúnt és önbizalomhiányos, a modern kor kihívásainak nem képes megfelelni.

Kapcsolatuk egy ideje már megromlott. A feleség nem bírja elviselni férjét, aki mindent kritizál, mindenről negatív véleménye van. A férj pedig nem vesz tudomást erről, azt gondolja, hogy jó ez így, ahogy van. A dolgok aztán gyökeres fordulatot vesznek, amikor a feleség úgy dönt, hogy kidobja férjét és annak legjobb barátjával (addigi szeretőjével) költözik össze abban a lakásban, ahol eddig éltek. 

A férj munka és lakhatás nélkül végül úgy dönt, hogy igénybe veszi fia egy felajánlását, ami arról szól, hogy visszamehet abba a korba, amelybe szeretne és színészek és korhú díszelet között visszaidézheti a múlt egyik darabját.

A férj 1974-et választja, azt az évet, amikor megismerkedett a feleségével, azt a napot, amely egy életre megváltoztatta az életét. A feleséget játszó színésznő aztán ráébreszti arra, hogy mennyire is szereti még a feleségét és a feleségét pedig arra, hogy mennyire szereti még a férjét és végül ők saját maguk elevenítik fel az első találkozásukat.

Megható jelenetek és egy helyrehozhatatlannak tűnő párkapcsolat megoldása egy igazán különleges módszer segítségével. Ezt kínálja a Boldog idők című film, ami ajánlott mediátoroknak és párkapcsolatokkal foglalkozó szakembereknek egyaránt.

Hozzászólás

Érdekes lehet számodara

2021.október 1-jén indul a KEMI következő mediátor képzése

2021. szept. 7. 10:01:27

Szabad helyek már csak korlátozott számban!

Újra KEMI tagfelvétel

2021. júl. 15. 12:54:03

2021. július 15. - 2021. szeptember 30. között lehet KEMI tagnak jelentkezni

Nemzetközi családi mediátor képzés indul

2021. jún. 8. 21:43:40

Elsőként Magyarországon, elsőként Közép-Európában!