Boldog Új Évet kíván a Közép Európai Mediációs Intézet!
2022. jan. 4. 9:35:08

Boldog Új Évet kíván a Közép Európai Mediációs Intézet!

dr. Németh Zoltán elnök új évi üzenete

 

Kedves Mediátorok, mediáció iránt elkötelezett szakemberek és kedves ügyfeleink!

Ismét egy új év köszönt ránk, amely új reményekkel és új esélyekkel kecsegtet. A mögöttünk hagyott esztendő rengeteg nehézséget, megoldandó problémát, konfliktust hozott és az előrejelzések szerint 2022 is sokban hasonlítani fog az előző évre. Életünket továbbra is kénytelenek vagyunk korlátozások között élni, folyamatosan változó jogszabályi környezetben és folyamatosan kialakuló újabb és újabb konfliktusok között.

Mi mediátorok felkészültek vagyunk a konfliktusok kezelésére, tudjuk, hogy egy adott helyzetben mi a helyes lépés, mire kell figyelnünk és mit kell kérdeznünk vagy mondanunk. 2022-ben is nagy szükség lesz ezen képességünkre, empátiánkra és értő figyelmünkre! A bizonytalan jövőkép, a sok-sok szorongással töltött óra, a különféle irányokból érkező nyomás bizony mély nyomot hagy embertársainkban és mi mediátorok érdemi segítséget tudunk nyújtani nekik. 

A Közép Európai Mediációs Intézet (KEMI) továbbra is elhivatottan, megalkuvást nem tűrően segíteni fogja a hozzá forduló, konfliktusaikat megoldani szándékozókat és támogatni fogja a mediátorokat abban, hogy minél színesebb szakmai tudásukkal tudják segíteni ügyfeleiket és környezetünekt. 

A KEMI elnökeként célom ebben az évben is az együttműködés, a mediáció népszerűsítését célzó együttműködések keresése, a mediátor szakma összefogása és érdekes, tartalmas rendezvények, események szervezése. 2022-ben is folytatódnak a KEMI estek, tervezünk online és offline konferenciákat, mediátor képzéseket, továbbképzéseket és indul a kifejezetten pedagógusoknak szóló iskolai mediátor képzésünk is, amely a maga nemében egyedülálló Magyarországon! A programok mellett természetesen szeretnénk bővíteni a szakma lehetőségeit és elmélyíteni az együttműködést a jogi hivatásrendek képviselőivel, amely szakmánk fejlődése szempontjából elengedhetetlen. 2022-ben tovább bővítjük a KEMI által nyújtott szolgáltatásokat és elérhető tartalmakat és ezen a téren nagy terveink vannak, amelyekről hamarosan beszámolunk. Ez az év lehet az az év, amely végre megszólalási lehetőséget ad a mediátoroknak és ezzel maradandó értéket tudunk majd alkotni közösen, veletek, rátok figyelve, titeket a középpontba helyezve!

Folytassuk együtt a szakma építését és kívánok nagyon boldog új évet és azt, hogy a mediáció még népszerűbb legyen. Elon Musk szavait idézve: "Amit mi csinálunk, az nagyon fontos a világ szempontjából!" BÚÉK!

dr. Németh Zoltán LL.M.

elnök - KEMI

Hozzászólás

Érdekes lehet számodara

Májusban indul a KEMI következő mediátor képzése!

2024. ápr. 1. 14:15:37

Online elvégezhető mediátor képzés.

Októberben indul partnerünk, a BKIK gazdasági mediátor képzése

2023. okt. 5. 14:34:10

Még lehet jelentkezni, részletek a cikkben!