Konferencia Európa jövőjéről, a mediáció jövőjéről - Alternatívák a jogi megoldások mellett
2021. okt. 14. 15:24:26

Konferencia Európa jövőjéről, a mediáció jövőjéről - Alternatívák a jogi megoldások mellett

A családok védelme párbeszéddel!

 

 

Európa jövője minden európai uniós polgár számára kiemelten fontos, mivel a múlt, a jelen és a jövő is összeköti az EU tagállamait és a benne élő polgárokat. Az összeköttetés az elmúlt évtizedekben folyamatosan erősödött és az EU egyik fontos területévé vált a családjog, a nemzetközi igazságügyi együttműködés keretein belül. Az EU országok egyik legerősebb összetartó ereje a családok, azok a családok, amelyek tagjai különböző állampolgársággal rendelkeznek vagy azok, akik munkavállalási vagy más okok miatt egy másik EU tagállamban telepedtek le és alapítottak családot. A család jelenti a nemzet alappillérét és jelenti az EU alappillérét is.

A családok, a gyermekek védelme kiemelt szerepet kell, hogy kapjon az EU jövőjében és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az egyes eljárások családbarát eljárások legyenek. A Közép Európai Mediációs Intézet ezzel a konferenciával kíván hozzájárulni az Európa jövőjéről szóló párbeszédhez. Célunk, hogy rávilágítsunk arra, hogy a családok hogyan tudják kezelni konfliktusaikat, hogyan tudják elkerülni az esetleges elhúzódó jogi eljárásokat és rávilágítunk a mediáció, az alternatív vitarendezés jelentőségére elsősorban családjogi vonatkozásban. Szeretnénk, ha a konferencia elindítana egy szakmaközi párbeszédet, együttműködést is!

A konferencia egyben a KEMI mediátor képzésén végzett mediátorok alumni konferenciája is lesz, amelyen az előadók elmondhatják tapasztalataikat azzal kapcsolatban, hogy a képzés elvégzését követően milyen utakon indultak el, milyen lehetőségek és akadályok segítették vagy éppen nehezítették az indulásukat. A jövő mediátorai már közöttünk vannak!

A konferencia a hagyományos előadások mellett lehetőséget nyújt a résztvevőknek arra, hogy kis csoportokban megvitassanak olyan kérdéseket, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a mediáció, az alternatív vitarendezés legyen az elsődleges eszköz a családok életében akkor, amikor például válásra kerül a sor vagy iskolai konfliktust kell kezelni vagy a család élete úgy alakul, hogy valaki konfliktus szituációba kerül, amelynek megoldatlansága negatívan hat az egész családra. Ne feledjük: sok családon belüli konfliktus a munkahelyen kezdődik, de nem ott oldódik meg. A Közép Európai Mediációs  Intézet alapvető célkitűzése, hogy beindítsa a mediációt Magyarországon és Közép-Európában egyaránt. Ennek kiváló eszköze ez a konferencia is, amelynek üzenete, konklúziója eljuthat egészen a döntéshozókig.

Részletes program oldalunkról a dokumentum fül alatt letölthető!

A konferencián történő részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! Mediátorok részére 10 továbbképzési kreditpont elszámolható, ennek adminisztrációs díja 7.500 forint, amelyet a regisztrációt követően küldött emailben írtak szerint kérünk befizetni.

Az esemény zoom linkje:

Topic: Konferencia Európa jövőjéről, a mediáció jövőjéről - Alternatívák a jogi megoldások mellett
Time: Nov 26, 2021 09:00 AM Budapest

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/85435627992?pwd=Nlc5VGJrbEJ3WlRIT2FGUDZEeVJBZz09

Meeting ID: 854 3562 7992
Passcode: 225074

Dokumentumok

Hozzászólás

Érdekes lehet számodara

Májusban indul a KEMI következő mediátor képzése!

2024. ápr. 1. 14:15:37

Online elvégezhető mediátor képzés.

Októberben indul partnerünk, a BKIK gazdasági mediátor képzése

2023. okt. 5. 14:34:10

Még lehet jelentkezni, részletek a cikkben!