Nagysikerű konferenciát tartott a KEMI és a BKIK
2021. máj. 13. 15:01:58

Nagysikerű konferenciát tartott a KEMI és a BKIK

Interdiszciplináris együttműködéssel a mediációért

 

2021. május 12-én rendezte meg a KEMI és a BKIK közös szervezésben azt a nemzetközi online mediációs konferenciát, amelynek a témája a mediációs tájékoztatáson való részvételre kötelezés volt. A konferencia résztvevőinek lehetőségük volt az interaktivitásra is és arra, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben legalább az online térben beszélgethessenek egymással kis csoportokban.

A konferencia előadói bemutatták a már működő európai jó gyakorlatokat és elmondták saját tapasztalataikat, tanácsaikat is. A nagyszámú hallgatóság megismerhette a görög, az olasz, a luxemburgi jogalkotási és gyakorlati tapasztalatokat és betekintést kaphattak a szlovák és a román helyzetre is. A magyar panel résztvevői pedig megvitatták a mediátor szakma jelenlegi helyzetét és azt,hogy szakmai együttműködéssel sokkal sikeresebb és elismertebb szakma lehetne a mediáció. A konferencia egyedülálló módon hozta össze a jogi hivatásrendek képviselőit és a mediátorokat, így megadatott az a lehetőség, hogy ügyvéd, bíró, bírósági közvetítő, közjegyző, jogtanácsos és medátor építő, jövőbe mutató párbeszédet alakíthasson ki.

Mi, a KEMI és a BKIK nevében mondhatjuk, hogy 2021. május 12-én valami elkezdődött és újabb szintre lépett a mediáció népszerűsítése! Mindenkit arra bíztatunk, hogy tartson velünk, dolgozzunk együtt, hogy minél többen igénybe tudják venni a mediátorok szolgáltatásait. Együttműködéssel a mediációért, a konfliktusok békés és hatékony megoldásáért! Köszönjük előadóinknak a fantasztikus előadásokat és a résztvevőknek az aktivitást! A munkát folytatjuk és nagyobb sebességre kapcsolunk! 

 

 

Hozzászólás

Érdekes lehet számodara

Újabb iskolai mediátorok tettek sikeres vizsgát

2023. máj. 22. 17:59:02

Tovább folytatódik a KEMI iskolai mediátor képzése!

Sikeres konferencia a váltott gondoskodásról

2023. márc. 8. 10:27:23

A KEMI és az Egyszülős Központ Közös konferenciát tartott a váltott gondoskodásról 2023. március 2-án

20 éves a közvetítői törvény - hogyan tovább mediáció?

2022. nov. 29. 10:27:43

Konferencia az Országos Közjegyzői Kamara, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Közép Európai Mediációs Intézet szervezésében