Újévi köszöntő
2018. jan. 2. 11:09:43

Újévi köszöntő

Dr. Németh Zoltán KEMI elnök újévi köszöntője

 

Dr. Németh Zoltán

 

Kedves Tagjaink, kedves mediáció iránt elkötelezett szakemberek, kedves érdeklődők!

A Közép Európai Mediációs Intézet 2014-ben 11, a mediáció iránt elkötelezett szakember együttműködésében jött létre. A szervezet azóta töretlenül és folyamatosan fejlődik. Ennek köszönhető, hogy 2017 végére a taglétszám már megközelítette a 100 főt. Ez egy fantasztikus lehetőség, mivel a KEMI tagjai között nem csak mediátorok, hanem más területeken aktív szakemberek is megtalálhatók, ami lehetőséget ad arra, hogy fokozzuk a szakmák közötti együttműködést és ezáltal a mediációs folyamat is több lehetőséget adhat az ügyfelek részére.

A KEMI kiemelt célja, hogy egy olyan szakmai közösséget építsen, amelyre valamennyi mediátor támaszkodhat, részt vehet a rendezvényein, kérheti a tapasztalattal rendelkező mediátorok segítségét, részt vehet továbbképzéseken és esetmegbeszéléseken.

Ez mind 100%-ig hazai, magyar innováció, amire büszkék lehetünk! Lelkes, önkéntes munkával és hittel dolgozunk azon, hogy a mediáció még népszerűbb legyen és minél több konfliktus megoldásában kulcsszerephez jusson.

A KEMI 2018 tavaszán ünnepli 4-ik születésnapját, ami ad egy kis lehetőséget a számvetésre, az értékelésre és szerencsére elértünk már annyi eredményt, hogy érdemes ezeket sorra bemutatni.

A megalakulást követő első eseményünk volt a Mediáció napja 2014 konferencia, amelyet az Alapvető Jogok Biztosa Hivatala épületében és támogatásával tartottunk. Ezt követte a Mediáció napja 2015 konferencia a Magyar Ügyvédi Kamara dísztermében. Mindkét konferenciánk komoly szakmai visszhangot kapott és ismertté tette szervezetünket. Az elmúlt 2 évben nem szerveztünk országos konferenciát, mivel a fókuszt a mikro közösségekre helyzetük és teljes erőbedobással szerveztük a Magyarországon egyedülálló KEMI est rendezvényeinket, amelyeken átlagosan 15-20 szakember vett részt és minden esetben neves, általában egy társszakmában tevékenykedő szakember volt a vendégünk. A KEMI estek alapötletét Vajna Virág alapító KEMI alelnök adta, akinek ezúton is kijár a köszönet az ötletért.

A szakmai rendezvények mellett kidolgoztuk és elindítottuk a speciális továbbképzési programunkat, amely a családi mediáció területén dolgozó szakembereknek nyújt lehetőséget a szakmai ismeretek bővítésére.

Szervezetünk számára kiemelten fontosak a szakmai kapcsolatok, ezért több szervezettel kötöttünk együttműködési megállapodást: AJBH, BKIK, ZMKIK, UNICEF Civil Gyermekjogi Koalíció, Páneurópa Jogász Unió, Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány. A hazai kapcsolatokon kívül a nemzetközi kapcsolatok is fontosak, ezért tagjainkat támogatjuk abban, hogy külföldi szakmai konferenciákon vehessenek részt.

Eseménydús 4 év áll mögöttünk és mindenkit a köszönet illet! Fantasztikus emberek, óriási tehetségek csatlakoztak hozzánk, akikkel egészen biztosan nagy dolgokat tudunk megvalósítani és elérhetjük azt az álmunkat, hogy a mediáció Magyarországon is egy ténylegesen elismert és ismert szakma legyen. Ezt összefogással és együttműködéssel egészen biztosan elérhetjük, ezért a mediáció területén aktív szervezeteket arra bíztatok, hogy csatlakozzanak hozzánk és találjuk ki együtt a mediáció jövőjét!

A KEMI 2018-ban is aktívan lesz jelen és minden mediátor és az egész szakma számíthat ránk! Ezúton kívánok mindenkinek nagyon boldog, mediációban gazdag új évet és őszintén bízom benne, hogy ez a történet tovább folytatódik és együtt, közös munkával megélhetjük a sikereket! Nagyon köszönöm elnökségünk és aktív tagságunk közreműködését, ugyanis nélkülük egészen biztosan nem itt tartanánk és kívánom, hogy még sokáig tartson ki ez a lendület és elhivatottság.

Amit mi csinálunk, megváltoztatja a világot, ezért csináljuk. Hajrá mediáció!

Hozzászólás

Érdekes lehet számodara

Októberben indul partnerünk, a BKIK gazdasági mediátor képzése

2023. okt. 5. 14:34:10

Még lehet jelentkezni, részletek a cikkben!

Újabb iskolai mediátorok tettek sikeres vizsgát

2023. máj. 22. 17:59:02

Tovább folytatódik a KEMI iskolai mediátor képzése!