Bemutatjuk a kínai mediációs törvényt
2017. máj. 23. 12:08:51

Bemutatjuk a kínai mediációs törvényt

A Kínai Népköztársaság 11. nemzeti kongresszusa állandó bizottságának 16. találkozóján elfogadott mediációs törvény 2011. január 1-én lépett hatályba

 

 

A törvény szövege oldalunkról magyar nyelven is letölthető!

 

A törvény néhány fontosabb megállapítása:

Az emberek közötti közvetítés / mediáció” arra a folyamatra utal, hogy a mediációs megbízás meggyőzheti a vitában érintett feleket, hogy megegyezésre jussanak egyenrangú tárgyalások és szabad akaratuk alapján, így megoldva a köztük lévő vitát.

Az állam ösztönzi és támogatja az emberek közötti mediációt. Az önkormányzatok megyei szinten garantálják az anyagi fedezetet, ami szükséges a mediációs munkához, megjutalmazza/ kifizeti a mediációs megbízásokat és a mediátorokat, akik kiemelkedő módon járulnak hozzá az állam által nyújtott gondoskodáshoz.

Falvak és környékük mediációs bizottságát falugyűlésen, faluképviselők gyűlésén vagy lakssági gyűlésen kell választani, míg a vállalkozások és közintézmények mediációs bizottságát az alkalmazottak gyűlésén, az alkalmazottak képviselői vagy a szakszervezet választja.

A mediátorok felnőtt állampolgárok lehetnek, akik pártatlanok, tisztességesek és a mediáció iránt elkötelezettek, bizonyos szintű képesítéssel rendelkeznek, irányelvek és jogi ismeretekkel.

Dokumentumok

Hozzászólás

Érdekes lehet számodara

Kötelező mediáció az EU tagállamokban

2019. aug. 13. 17:07:31

A mediáció a megértéssel foglalkozik, ahol a megértés a problémát a maga komplexitásában képes megfogni.

Megalakult a Mediációs Munkabizottság

2018. okt. 30. 17:09:06

Büszkék vagyunk rá, hogy KEMI tagok is helyet kaptak a Mediációs Munkabizottságban!

KEMI est - "Solve It Together!" - Vendégeink dr. Sütő Ágota és dr. Horváth Dénes

2018. ápr. 5. 9:53:57

A viták – a jogászok által – nem csak, hogy kezelhetőek, hanem a felek közös bevonásával új együttműködéseknek is teret tudnak biztosítani.