„Mediációról a mediációért” pályázat 2017
2017. máj. 18. 9:53:09

„Mediációról a mediációért” pályázat 2017

A Közép Európai Mediációs Intézet (továbbiakban KEMI) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara második alkalommal hirdeti meg előadási és publikációs pályázatát, melynek témája:„Mediációról a mediációért”

 

 

 

KEMI közgyűlés és KEMI est

„Mediációról a mediációért 2017” 

Pályázati felhívás – Közép Európai Mediációs Intézet

A KEMI és a BKIK második alkalommal hirdeti meg előadási és publikációs pályázatát, melynek témája:„Mediációról a mediációért” 

A pályázatra minden olyan művel (cikk, dolgozat, tanulmány, kutatás, esetelemzés,videó,fotó kisfilm stb.) lehet pályázni, amelynek témája kapcsolódik a mediációhoz (családi, válási, iskolai, gazdasági, szervezeti stb.:), az alternatív vitarendezéshez és még nem került publikálásra vagy ha publikálásra került, akkor van lehetőség az ismételt megjelentetésre és erről a pályázó külön nyilatkozik.

Pályázati feltételek

Pályázók köre:

A publikációs pályázatára bárki beadhat pályázatot (a KEMI tagság nem feltétel), aki a pályázatban megadott témakörben kíván publikálni.

A pályázaton indulhatnak egyetemi és főiskolai hallgatók is.

Pályázat témája: „Mediációról a mediációért” 

Pályázati kategóriák:

Tudományos – kutatás, esetelemzés, dolgozat, tanulmány – terjedelmi korlát: maximum 20 - 25 oldal (hosszabb tanulmány összefoglalásával is lehet pályázni)

Nem tudományos – interjú – terjedelmi korlát: maximum 5 oldal

Vizuális – fotó,fotósorozat, videó, kisfilm – terjedelmi korlát: maximum 10 perces videó vagy kisfilm, fotó esetén maximum 10 képből álló sorozat

Nevezési díj: nincs

A pályaműveket elsősorban pdf, (videó esetén MP4 fájlban is megfelelő) formátumban várjuk!

Benyújtási határidő: 2017. március 15. - 2017. szeptember 30.

Elbírálás: A pályázatokat 4 fős szakmai bíráló bizottság bírálja el. A bíráló bizottság előnyben részesíti azokat a pályaműveket, amelyek újszerű megközelítést alkalmaznak, innovatívak és hozzájárulnak a mediáció, az alternatív vitarendezés népszerűsítéséhez, külföldi jó gyakorlatokat mutatnak be. Az elbírálásnál előnyt jelent továbbá az eredeti témaválasztás, olyan következtetés levonása, amely egyedi és újító jellegű, valamint fontos a beadott pályázatok közérthetősége is.

A bíráló bizottság tagjai:

Dr. Németh Zoltán jogász, eu-jogi szakjogász, mediátor, a KEMI elnöke

Dr. Fazekas Rita mediátor, alelnök KEMI

Dr. Haidegger Marianna alelnök, KEMI

Dr. Szilágyi András, BKIK - a  mediációs osztály elnöke

Az elbírálás határideje: 2017. november 30. - a pályázat beérkezését visszaigazoljuk és az eredményről minden résztvevőt értesítünk!

A legjobb pályázatok: A benyújtott pályázatok közül a legjobbnak ítélt pályázatok publikálásra kerülnek a KEMI honlapján www.kemi.hu és a BKIK honlapján is , hírlevelében és első alkalommal 2017-ben megjelenő online szakmai folyóiratában, valamint a nyertes pályázókkal a KEMI munkatársai külön bemutatkozó interjút készítenek, valamint a nagy sikerű KEMI estek rendezvénysorozat keretében is biztosítunk lehetőséget a bemutatkozásra, a pályamű részletesebb megismertetésére a szakmai közvéleménnyel. 

Fődíjak: A bíráló bizottság által kiválasztott legjobb 3 pályamű (minden kategóriában külön - külön) szerzője  tárgyjutalomban részesül (részletek hamarosan) és lehetőséget kap előadóként való részvételre a KEMI est rendezvénysorozatunkon és külföldi partnereink konferenciáin is. A Közép Európai Mediációs Intézet által szervezett programsorozat Magyarországon szakmai körökben ez egyik a legkedveltebb. A KEMI est rendezvénysorozatunkat a mediációs szakma és a mediáció iránt érdeklődő jogi hivatásrendek és segítő szakmák részére szervezzünk. 

A 2016-os pályázatunk nyerteseinek munkái itt olvashatók:

https://www.kemi.hu/esemenyek/kemi-estek/kemi-est-beszelgetes-a-kemi-bkik-publikacios-palyazat-nyerteseivel.html

További információk: info@kemi.hu

A pályázati feltételek megváltoztatásának jogát fenntartjuk!

Hozzászólás

Érdekes lehet számodara

Kötelező mediáció az EU tagállamokban

2019. aug. 13. 17:07:31

A mediáció a megértéssel foglalkozik, ahol a megértés a problémát a maga komplexitásában képes megfogni.

Megalakult a Mediációs Munkabizottság

2018. okt. 30. 17:09:06

Büszkék vagyunk rá, hogy KEMI tagok is helyet kaptak a Mediációs Munkabizottságban!

KEMI est - "Solve It Together!" - Vendégeink dr. Sütő Ágota és dr. Horváth Dénes

2018. ápr. 5. 9:53:57

A viták – a jogászok által – nem csak, hogy kezelhetőek, hanem a felek közös bevonásával új együttműködéseknek is teret tudnak biztosítani.