Varga Zoltán: A generációváltás konfliktusa és lehetséges megoldásai
2017. febr. 27. 10:37:18

Varga Zoltán: A generációváltás konfliktusa és lehetséges megoldásai

A Közép Európai Mediációs Intézet (továbbiakban KEMI) első alkalommal hirdette meg előadási és publikációs pályázatát, melynek témája:„Mediációról a mediációért” - Fókuszban a gazdasági mediáció

 

 

A Közép Európai Mediációs Intézet 2016-ban első alkalommal írt ki pályázatot, amelynek fókuszában elsősorban a gazdasági mediáció állt.

A pályművek közül harmadik helyezést ért el Varga Zoltán: A generációváltás konfliktusa és lehetséges megoldásai című munkája.

 

Mediátor, közvetítő bevonása. A magyar közvetítői szakma még kiaknázatlan területe lehet egyéb polgári mediáció mellett, a generációs átrendeződésekben való közreműködés. Akár a megyei lefedettséggel rendelkező kereskedelmi iparkamarák is fordíthatnának az ügy relevanciája miatt erre hangsúlyt, hogy irodáikban generációs vállalkozásokra szakosodott mediátorok segítsék a konfliktusok megoldását.

 

A tanulmány kivonata oldalunkról letölthető. Bízunk benne, hogy a szerző hamarosan egy személyes beszélgetés keretében is bemutatja munkáját.

Dokumentumok

Hozzászólás

Érdekes lehet számodara

Kötelező mediáció az EU tagállamokban

2019. aug. 13. 17:07:31

A mediáció a megértéssel foglalkozik, ahol a megértés a problémát a maga komplexitásában képes megfogni.

Megalakult a Mediációs Munkabizottság

2018. okt. 30. 17:09:06

Büszkék vagyunk rá, hogy KEMI tagok is helyet kaptak a Mediációs Munkabizottságban!

KEMI est - "Solve It Together!" - Vendégeink dr. Sütő Ágota és dr. Horváth Dénes

2018. ápr. 5. 9:53:57

A viták – a jogászok által – nem csak, hogy kezelhetőek, hanem a felek közös bevonásával új együttműködéseknek is teret tudnak biztosítani.